Kampioenen

Staafshooters kampioen CBK Regio Oost

De staafshooters werden kampioen in de hoogste klasse van CBK Regio Oost. Ze haalden het dit seizoen in een spannende strijd van Nederlanders van De Bekker. Ook de beker werd gewonnen door de Staafshooters, wederom in een beslissende match tegen De Bekker. We zochten Peter Coninx op en vroegen hem hoe hij het seizoen ervaarde.

Dag Peter, proficiat met jullie titel. Hoe verliep het seizoen volgens jou?

Goh, het was een jaartje van veel uitgestelde matchen. Toch moest iedereen trachten zijn ritme te kunnen behouden en dat was niet altijd even gemakkelijk. Vandaar dat ook outsiders met een goede dag het iedereen moeilijk konden maken. Op zich maakt dat gegeven het ook spannend. Je was nooit zeker van de eindzege! Dat nu net op de laatste speeldag De Bekker één punt lieten liggen tegen PDTG Badass is daar het ultieme voorbeeld van.

Niet alleen De Bekker was titelkandidaat ook de MarioBrothers (The Brothers) en als outsider de Allstars konden ook weleens voor een verrassing zorgen. Na de voorlaatste speeldag (De Bekker wint van Allstars) hadden we stiekem de hoop al opgegeven maar van een verrassing gesproken: De Bekker speelde 9-9 tegen PDTG Badass en plots maak je nog kans op de titel!

 

Het was vooral een strijd met De Bekker, zowel voor het kampioenschap als voor de beker mochten jullie elkaar bekampen. Wat zorgde ervoor dat jullie aan het langste einde trokken?

Goh... Langs de ene kant heeft De Bekker zichzelf de druk opgevoerd door op de laatste speeldag de titel niet binnen te halen. Wij kregen totaal uit het niets die kans. Je gaat er dan natuurlijk 100% voor maar uiteindelijk leek het alsof we niks te verliezen hadden.

Langs de andere kant ben ik er stiekem van overtuigd dat het WK in Nantes hier een groot deel mee te maken heeft. De Bekker heeft echt TOPspelers die ook op het WK voor de gouden medailles meestrijden. Als je je als speler voorbereidt voor het WK dan train je gigantisch veel uren op al die buitenlandse tafels om de feeling en de shots te pakken te krijgen.  Ik kan het natuurlijk niet met zekerheid zeggen maar kan me wel voorstellen dat het ontzettend moeilijk is om in een korte periode op topniveau te zijn op alle tafels!

Daarbuiten nog even dit... Je moet het toch maar doen om als Nederlandse ploeg in de hoogste reeks van België te spelen! Hun aanwezigheid verhoogt echt het niveau van de competitie. Met af en toe nog een dosis gezonde humor kijkt iedere ploeg wel uit om tegen hun te spelen. Laten we hopen dat we ze nog vele jaren mogen verwelkomen! Ik kijk er alvast naar uit!

 

Welke speler was voor jou verrassing van het seizoen?

Binnen mijn ploeg kan ik over iedereen wel iets verrassend vertellen:

Door de afwezigheid van Pieter Janssen en Johnny Meurmans hebben we best moeten sleutelen aan de ploeg. Tom Lemmens en Bart Vastmans stonden naarmate het einde van het seizoen vaker in de basis en zij hebben dat echt voortreffelijk gedaan.

Jitse Goyens en Amandio vielen vaak in. Dat is vaak een ondankbare job aangezien een invalbeurt meestal betekent dat je de match terug moet omdraaien. Maar HOW zeg, die hebben uitzichtloze matchen laten kantelen die ons net het nodige gelijkspel of de overwinning opbracht!

Michael Smulders zijn moment van het seizoen was in de finale van de beker waar we het tegen ons "zwart beest" Rocco Raven en Randy Eliaerts speelden. Onze statistieken waren niet best maar na een moeilijke start oversteeg vooral Michael zijn niveau. Met maar liefst 4 Goals van vanachter en het gewijzigde keeperswerk kon hij de match binnen halen.

Misschien een verrassende naam maar als DE verrassing verkies ik de wederopstanding van David Eerdekens! Na jaren wat minder punten te pakken en de drive een beetje kwijt te zijn, heb ik echt een hele transformatie gezien bij David Eerdekens die tijdens de Corona-periode de trainingsbaren weer vaker had vastgenomen. De goesting was terug en met de degelijkheid van Bart Knoops als vaste partner resulteerde dat in vele punten.

 

Binnen de competitie wil ik ook even mijn petje méér dan af doen voor het koppel Niko Allard en Ryan Timmers die onder hun 2 bijna alle prijzen binnen haalden op het Limburgs en zelfs het Belgisch Kampioenschap! Zij spelen, ook in het heetst van de strijd, op een rustige, integere en uiterst sportieve manier.  Dat zijn er weinige gegeven, dan ben je echt een klasbak!

 

Wat is jullie doelstelling voor komend seizoen?

We hebben met de ploeg nog een seizoensafsluiter gepland. Buiten het eten en drinken wordt hier ook gepraat over ieders ambitie voor het komend seizoen. Veel details ken ik nog niet maar door onze goede resultaten zijn transfers niet echt noodzakelijk. Ik vermoed dat iedereen weer zijn beste beentje zal voortzetten om weer mee te spelen voor de prijzen.

 

Bedankt Peter en succes komend seizoen!