Waarom tafelvoetbal goed is voor jongeren

Tafelvoetbal heeft meerdere troeven in de ontwikkeling van jongeren. Zo is het een sociale activiteit waarbij wederzijds respect van groot belang is. Teamplay is belangrijk tijdens een fysieke inspanning die voor iedereen toegankelijk is. Bij de fysieke inspanning is concentratie en focus nodig, terwijl het wel op een speelse manier doorgaat.

  • Sociale banden/vaardigheden versterken
  • Wederzijds respect - tov tegenstander, regels,...
  • Teamplay in een gezonde sfeer omgeving
  • Fysieke inspanning die focus en concentratie vereist

100 foosball tables in schools

Het ITSF, de internationale tafelvoetbal federatie, heeft een project opgericht om tafelvoetbal te promoten bij jongeren. Ze willen door middel van sponsoring tafels plaatsen op scholen en jeugdinstellingen. Door opvolging van de school en de federatie kunnen jongeren verbeteren in het spelletje, wat ook goed is voor hun eigen ontwikkeling. Ons plan is om dit initiatief ook in België te gaan uitwerken.

Doorstroom

Eenmaal we jongeren hebben die interesse hebben in het spel, willen we ook Belgische scholenkampioenschappen organiseren op jaarlijkse basis. Een kampioenschap is een mooi doel voor de jongeren. De eer om jezelf Belgisch kampioen te kunnen noemen is natuurlijk niet min.

Daarnaast is ons doel ook het samenstellen van een sterke nationale jeugdploeg. Deze selectie kan België vertegenwoordigen op wereldkampioenschappen. Het doel is om de bestaande uitgebreide historiek van het tafelvoetbal in België op deze manier een nieuw leven in te blazen.

Interesse?

Heb je interesse in ons plan? Wil je hieraan meewerken of ben je zelf een jongere met interesse in het spel? Contacteer ons en we houden je op de hoogte van onze ontwikkelingen.

 

Je kan de privacy policy hier bekijken.