Christophe Collard knapt oude kickers op

Een tijdje terug kwam ik via een facebookgroep iemand tegen die een renovatieproject deed aan een oude kicker. Ik besloot hem te contacteren en hoe hij op het idee kwam en waarom hij dit deed. Het resultaat was een aangename babbel, waarin hij foto's stuurde van zijn verschillende kicker-renovaties die hij reeds uitvoerde. Ontdek samen met ons de passie van Christophe Collard.

Hallo Christophe, kan je me vertellen hoe je op het idee kwam om een ​​tafel te restaureren?

Ik speel al jaren tafelvoetbal en enige tijd geleden kocht ik een Jupiter 6-ster, waarvan ik besloot hem op te knappen om te kunnen spelen. Enige tijd later kocht ik een Jodek die reeds lang bij een vriend stond en opgeknapt moest worden. Deze Jodek heb ik gerenoveerd en verkocht. Sindsdien wil ik steeds nieuwe restauraties doen.

 

Dus, heb je hebt al meerdere restauraties gehad?

Klopt. Ik zocht meteen een volgende om te restaureren en begon opnieuw. Ik zoek steeds oude modellen. In totaal heb ik al 3 Jodeks opgeknapt.

 

Wat is de grootste uitdaging bij het restaureren?

De grootste uitdaging is om erin te slagen het houten gedeelte opnieuw te doen en er als nieuw laten uitzien.

 

Heb je steeds alle onderdelen beschikbaar?

Ik moet het merendeel van de onderdelen vervangen door nieuwe, behalve de houten onderdelen die ik zelf reviseer.

Het hangt sterk af van de staat waarin de originele onderdelen zich bevinden, zoals de spelers bijvoorbeeld. Ik heb zelf de bestaande mannetjes gerestaureerd en opnieuw geschilderd. De baren blijven steeds de originele. Bij een van de Jodek's was de glasplaat gebroken, dus het is niet altijd even eenvoudig om de kickers te restaureren.

 

Heb je nog toekomstplannen?

Mijn Jupiter afwerken, maar ik zoek alvast een nieuw project om aan te beginnen. Indien er mensen zijn die hun kicker willen renoveren mag men mij gerust contacteren.