Palmares

De Belgische nationale ploeg won op de nations al voor de 5de maal op rij de gouden medaille. Individueel zijn er ook al veel medailles gewonnen. Volgende spelers vertegenwoordigden tot nu toe al het nationale team: Michaël Vanhoutte, Michaël Smulders, Kevi Recour, Roel Sprengers, Luc Meert en Tim Keersmaeker. Wil je ook deel uitmaken van het Belgische paralympische tafelvoetbal? Neem gerust contact op met ons.

Speeltafels

Zoals aangegeven wordt er zittend gespeeld, van in een rolstoel. Er wordt gespeeld op aangepaste tafels, ze zijn namelijk verlaagd en de poten staan op de zijkant zodat er met 2 rolstoelen naast elkaar kan gespeeld worden. De meest bespeelde tafel is Leonhart en Roberto Sport Special maar Ullrich, Garlando, Fas, enz.… hebben ook een aangepaste tafel in hun assortiment.

Spelregels en overige weetjes

De spelregels voor het dubbelspel zijn dezelfde als bij de niet-gehandicapte spelers.
Bij het enkelspel, eens de bal gestopt is en dus onder controle is, mag en niet verder geshot worden maar moet de tegenstander de tijd geven om de rolstoel te verplaatsen van positie, wisselen van voor naar achter en omgekeerd. Daarvoor werden er timers toegevoegd.

Het gebruik van een rolstoel is verplicht en tijdens het spelen mogen de voeten niet op de grond staan maar moeten op de voorziene voetstukken van de rolstoel geplaatst worden.