Belgisch Kampioenschap 2018-2019

Afgelopen 2 weekends vonden de Belgische Kampioenschappen van het seizoen 2018-2019 plaats. Dit jaar kreeg BTLB Oost-Vlaanderen de eer om de kampioenschappen te organiseren.

De kampioenschappen gingen door in Zaal De Kat te Ophasselt, tegen Geraardsbergen.

Dit hield de spelers niet tegen om langs te komen. Zoals jaarlijks kwam men weer van alle uithoeken van België om zich te bewijzen in hun discipline.

Beker van België

Op zaterdag 15 juni vond de Beker van België plaats. Hierin namen alle bekerwinnaars per provincie het op tegen elkaar.

In de kwartfinale namen de Djingolo’s (VTB) het op tegen Principado (BTLB). Principado was echter pas de dag voordien opgetrommeld als vervanger van Ros Amigos (en in 2e instantie van Confrater). Ze konden niet verhinderen dat Djingolo’s vlot won, namelijk met 11-1.

Ondertussen was ook de 1e halve finale bezig: een match tussen ’t Vertier (CBKA) en Banzai (CBK). Het was een veelbelovende affiche, aangezien beide partijen een sterk team konden opstellen. Banzai bewees echter waarom ze al enkele jaren het sterkste team van België zijn, door te winnen met 2-10.

De andere halve finale werd even later gespeeld: KC Ratabar (FBFTA), die vrijgeloot was in de 1e ronde nam het op tegen Djingolo’s (VTB). De match was een ware thriller. De Brusselse ploeg, die op papier minder sterk was dan hun West-Vlaamse tegenstanders, speelde sterk met onder andere een 5/6 voor Dimitri Decembry en Maurice Gormez. Mede hierdoor eindigde de match op 9-9. In een testmatch kon wederom Dimitri Decembry (ditmaal met Michel Anastasiou) winnen van Christophe Van der Eecken en Olivier Decavel. Hierdoor maakten we ons op voor een finale tussen Banzai (CBK) en Ratabar (FBFTA).

In deze finale stond Ratabar echter maar met 4 man meer, waardoor het al snel bleek een vogel voor de kat te zijn tegen een dominant Banzai. Het werd uiteindelijk 11-1.

Hierdoor nam Banzai (CBK Regio Oost) de Beker van België mee naar Luik.

1e dubbel/enkel en 4e dubbel/enkel

Dezelfde dag vonden ook 1e dubbel/enkel en 4e dubbel/enkel plaats.

In 1e dubbel wonnen Tom Van de Cauter met Steve Goovaerts van Christophe Van der Eecken en Olivier Decavel. Op een 3e plek kwamen Alexander Vanwalleghem en Dietrik Decapmaker.

In 1e enkel won Christophe Van der Eecken van Christophe Heraly. Milan Hoornaert werd 3e.

In 4e dubbel wonnen Justin Vanhoorelbeke en Hans Demeyere van Coline Brodkom en Eddy Van der Sijpt. Brian De Bruyn en Vincent Reynders werden 3e.

4e enkel werd eveneens gewonnen door Justin Vanhoorelbeke. De jonge West-Vlaming haalde het van Brusselaar Joel Stoefs. Bram Vanacker werd 3e.

Alle uitslagen van dag 1

2e dubbel/enkel en 3e dubbel/enkel

Op zondag vonden de reeksen 2e en 3e plaats, eveneens dubbel en enkelspel.

In 2e dubbel behaalden Kenny Boeckaerts en Yoo Chan Artois de titel ten voordele van Niko Segers en Amin Gourad. Op de 3e plek kwamen Robby De Brandt en Pieter Cornu.

In 2e enkelspel won Jonas T Syen van Nicky Van der Straeten in de finale. 3e werd Dimitri Decembry.

3e dubbelspel werd gewonnen door Mark Gielen en Mike Teuchie, voor Anthony Bruls en Michael Coppez. Bert Vandegaer en Roel Verwimp werden 3e.

Het enkelspel in 3e werd tot slot gewonnen door Kevin Bertels. Hij haalde het van Christopher Guelfi en Mike Teuchie.

Alle uitslagen van dag 2

Open dubbel/enkel, gemengd, veteranen dubbel/enkel

Op de 2e zaterdag, 22 juni, vonden open, gemengd en veteranen plaats.

In de open reeks haalden Frederic Collignon en Andy Coesens het van Johnny Meurmans en Pieter Janssen.

Van zodra de volledige uitslagen doorgegeven worden kan je vinden via deze link

Dames dubbel/enkel

Op zondag 23 juni vonden tot slot nog de 2 damesreeksen plaats. Van zodra deze volledige uitslagen doorgegeven worden kan je ze vinden via deze link.

Interclub

Ook de clubs per reeks en provincie namen het op tegen elkaar op zondag.

Interclub 1e

In de interclub van 1e bleken er slechts 2 deelnemende teams op te dagen. Banzai, die vorige week de Beker van België won en Ratabar, die vorige week 2e werd. Ook ditmaal was de finale vrij snel gespeeld: Banzai won met 10-0 en haalde hierdoor, na de Beker van België ook de titel van Belgisch kampioen 1e divisie.

Interclub 2e

In de interclub van 2e kwamen er meer teams opdagen. Enkel ATC was niet vertegenwoordigd, waardoor direct er 2 halve finales waren: Bottle Kickers (VTB) nam het op tegen TVC Hechtel (CBK) en iets later speelde Bikoro 2 (CBKA) tegen de Kluizenaars (BTLB).

De Bottle Kickers haalden het met 10-6 van TVC Hechtel. In de andere spannende finale haalden de Kluizenaars het met 8-10 van Bikoro 2.

De finale was er dus een tussen West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen, hierin bleken de Bottle Kickers beter bestand tegen de warmte die de dag aanwezig was. Ze haalden het met 10-6.

Interclub 3e

In de eerste kwartfinale won Der op en der over (ATC) tegen Beneden den berg (CBKA) in een spannende match met 11-7.

De 2e kwartfinale was er een tussen Hallepoort (CBK) en Ratabar 2 (FBFTA), het satteliet-team van KC Ratabar uit 1e. De match was heel spannend en eindigde op 9-9. In de testmatch haalde Hallepoort (Lambert-Peeters) het vlot van Ratabar (Hendrickx-Crovato) met 11-2.

Mascot (VTB) en ’t Was er nor Gesmeten (BTLB) werden vrijgeloot naar de halve finales en speelden onderling de halve finale.
Mascot haalde het met 11-5 na een evenwichtige teamprestatie van Mascot.

In de andere halve finale bleek Hallepoort (CBK) zijn eerdere match tegen Ratabar 2 het beste verteerd te hebben. Ze wonnen tegen Der op of der onder (ATC) met 10-6.

Zo kwam er een finale tussen Hallepoort (CBK) en Mascot (VTB). In deze finale haalde Hallepoort, ondanks dat ze meer matchen gespeeld hadden in de hitte, het vrij vlot van Mascot met 4-10.

Interclub 4e

Voor 4e speelden D’Afspraak (VTB) en Kaffeeken (CBK) de enige kwartfinale. Het werd een spannende match waar Kaffeeken het haalde met 8-10, na een gelijkspel in de laatste set.

In de 1e halve finale nam RV3 (ATC) het op tegen Banania (CBKA). RV3 won met 10-6 en plaatste zich zo voor de finale.

De andere halve finale was er een tussen Imeland (BTLB) en Kaffeeken (CBK). CBK had zich duidelijk al goed kunnen opwarmen, want na de lastige 1e match wonnen ze vlot met 2-10.

Ook in de finale bleef Kaffeeken (CBK) heel sterk spelen en bewezen ze de terechte kampioen te zijn. Ze wonnen met 5-11 van RV3 en werden daardoor Kampioen van Belgie voor 4e devisie.

Hiermee waren alle disciplines van het Belgisch kampioenschap 2018-2019 gespeeld. Graag willen we alle deelnemer bedanken voor de sportieve matchen. Daarnaast willen we ook nog BTLB Oost-Vlaanderen bedanken voor de organisatie van de 2 weekends.