Kampioenen

RIF kampioen van Antwerpen

In 1e afdeling van de provincie Antwerpen spelen zowel teams uit CBKA en ATC. RIF haalde het van Heymisse in een allesbeslissende uitgestelde match die uiteindelijk pas na afloop van de reguliere competitie gespeeld werd. We zochten Johan Bossuwé op en vroegen hem hoe het seizoen verliep.

1. Proficiat met jullie kampioenschap! Vertel ons even hoe jullie dit seizoen beleefden?

Dankjewel. Deze titel was eerder onverwacht want het was het meest bewogen seizoen ooit...

  • We kwamen uit een coronastop en de meesten hadden 2 jaar niet gespeeld. Dat merkte je wel bij een aantal spelers. Gelukkig kampten de tegenstanders met hetzelfde probleem.
  • We zijn 2 maal van lokaal veranderd dit seizoen. Het café waar we al van het begin speelden, had zich tijdens corona omgevormd tot eetcafé. 
    We vonden onze draai niet in het nieuwe lokaal waar we startten en zijn dan op zoek gegaan naar een alternatief. 
    Nu zitten we goed in The Q, met een cafébaas die moeite doet voor al zijn ploegen (darts, snooker, enz.)
  • Dit seizoen werd gekenmerkt door een record aantal uitgestelde matchen en ploegen die moeite moesten doen om aan 6 man te raken. Ook bij ons was dat vaak een uitdaging.
  • We hebben bovendien een aantal spelers voor langere tijd moeten missen, waardoor de titelaspiraties op een laag pitje stonden.


2. Wat was het grote verschil dit seizoen tegenover de vorige jaren, toen jullie vooral ‘t Vertier voor jullie moesten dulden?
Tijdens hun laatste seizoenen was 't Vertier een monsterploeg met een (te?) groot aantal topspelers die nergens punten liet liggen. 
Het verschil met dit seizoen was dat het allemaal wat beter verdeeld was: 4 ploegen mochten titelaspiraties hebben. Alle 4 hebben ze tijdens het seizoen meermaals punten verloren.

3. Hoe verliep de beslissende match tegen Heymisse?

Het ging om een uitgestelde match. We vonden niet meteen een geschikte datum. Uiteindelijk werd het 10 juni, wat ruim na de competitiestop was. 
De charme daarvan was dat er wel wat extra publiek aanwezig was. Wij waren niet op ons sterkst, zij ook niet, wat een beetje jammer was: Je speelt eigenlijk het liefst met je sterkste ploeg tegen hun sterkste ploeg.
De matchen verliepen best fair en gemoedelijk. Als ik me niet vergis, was het uiteindelijk 4-10 en hebben we de laatste 2 wedstrijden niet meer gespeeld.

4. Welke speler vond je de ontdekking van het seizoen?

Vind ik een moeilijke vraag. Ricky Liekens van Roadhouse heeft er wel een sterk seizoen op zitten als je zijn ranking bekijkt. Tegen ons was hij 2x sterk.

5. Jullie team is een vaste waarde in Antwerpen. Wat zijn de doelstellingen voor volgend jaar, blijft het team ongewijzigd?
Spijtig genoeg zitten we met een aantal vertrekkers. We hebben al enkele nieuwe spelers gevonden, maar om een probleemloos seizoen te draaien, zouden we nog minstens 1 voorspeler moeten vinden. Een extra achterspeler zou ook nog mogen. Wordt vervolgd…