Kampioenen

Principado speelt kampioen in Oost-Vlaanderen

In BTLB Oost-Vlaanderen speelde Principado kampioen. Het team van Raphael Tatti haalde het van titelfavoriet Les Tontons.

We laten de kapitein aan het woord en vragen hem hoe het voelt om het kampioenschap binnen te halen.

Dag Raf, proficiat met de titel. Wanneer hebben jullie volgens jou de titelstrijd beslist?

Hallo Pieter, onze titel hebben we te danken aan onze regelmaat doorheen het seizoen. We konden rekenen op 3 zeer solide koppels, met daarnaast reserves die ons hebben gered wanneer dat nodig was. Het moeilijkste was tegen Les Tontons met Collignon en hun dreamteam. Maar we moesten elke wedstrijd knokken.

Bijvoorbeeld tegen Confrater wisselden we Paco (Francisco Candanedo). Yves (Henderyckx) ging achteraan spelen met Jean Tricoli, die ondanks 6-2 achterstand er 10-10 van maakt en dit punt zorgt ervoor dat we uiteindelijk met 8-10 winnen.

 

Jullie wonnen dus voornamelijk op wilskracht. Welke match vond je het moeilijkst om te spelen?

We hadden het moeilijk tegen Les Tontons, Ros amigos, Confrater maar ook Loonys en Stormvogels brachten ons in de problemen.

Maar toen een van ons tweetal minder speelden, trok een ander het team omhoog... Het was onze teamgeest die naar mijn mening het verschil maakte.

 

Dat kan ik alleen maar bevestigen. Tegen ons kwamen jullie ook 4-0 achter, maar trokken jullie het nadien helemaal recht door in sneltempo naar 4-10 te gaan.

Wie is er voor jou speler van het seizoen?

Voor mij is Koen Lepercq de speler die dit seizoen de meeste indruk op mij heeft gemaakt. Hij weet altijd de schoonheid van het spel te combineren met efficiëntie. Hij is een zeer grote voorspeler.

 

Blijft jullie ploeg volgend seizoen gelijk of zijn er uitgaande of inkomende transfers?

We verliezen Yves Henderickx, maar recupereren Nico Platteau. Voor het overige blijft de kern gelijk.

 

Gaan jullie deelnemen aan de Belgische interclub?

Ja, we hopen echt Oost-Vlaanderen en ons team te kunnen vertegenwoordigen zoals het hoort. We zullen alles geven, hoe dan ook.

 

Super! Succes alvast. Wat verwacht je voor volgend seizoen? Heb je al zicht op welke teams jullie van een 2e titel gaan willen houden?

Zoals elk jaar zullen we er alles aan doen om voor de titel te spelen. Ik denk dat BP Ratten, Confrater en Ros amigos zeer serieuze kandidaten voor de titel zullen zijn. En we zullen langs onze kant proberen om de titel te behouden volgend seizoen.