Record opkomst Belgisch Kampioenschap Tafelvoetbal!

Naar jaarlijkse gewoonte sluiten de verbonden het tafelvoetbalseizoen af met het organiseren van het Belgisch Kampioenschap. De organisatie viel dit jaar onder de verantwoordelijkheid van het Antwerpse verbond ATC (Antwerpse Tafelvoetbal Clubs). Sportzaal Populierenhoeve in Zandhoven was een perfecte keuze om de grote opkomst te mogen ontvangen. Tijdens het eerste weekend werden maar liefst 740 spelers ingeschreven om mee te dingen naar de podium plaatsen in zowel dubbel- als enkelspel disciplines. Een recordopkomst!
Dit was zowel te merken in de snelle voorraaduitputting van de snacks, als in de iets langere wachttijden om de disciplines te kunnen afwerken. Het was alle hens aan dek om alles in goede banen te leiden. Op naar volgend weekend: Start!

Wereldkampioen verdedigt Belgische titel dubbelspel

Naast zijn veelvuldige overwinningen op de wereldkampioenschappen, kwam Frederic Collignon (Oost-Vlaanderen) ook mee strijden voor de Belgische titel. Samen met zijn ploeggenoot Coesens Andy (Oost-Vlaanderen) hebben ze alle deelnemers verslagen om zo ook de kampioenenbeker van het Belgische dubbelspel mee naar huis te nemen.

De tweede plaats werd gewonnen door Ben El Moustapha Asaad en Christiaan Van Mossevelde
De Clerck Tim en Johan Van Gastel sleepten de bronzen medaille in de wacht.

 

Limburger Ryan Timmers wordt kampioen enkelspel

137 spelers streefden mee naar de eerste plaats, maar het was Ryan Timmers (Limburg) die met de eer ging lopen. Op de voet gevolgd door twee Oost-Vlaamse spelers Diaz-Arroyo Giovanni (tweede plaats) en Dieter Steeman (derde plaats).

 

Alle wedstrijduitslagen

Alle uitslagen van het Belgisch Kampioenschap Tafelvoetbal 2016 kan je hier nakijken:

Uitslagen wedstrijden zaterdag 11/06
Uitslagen wedstrijden zondag 12/06
Uitslagen wedstrijden zaterdag 18/06

Oost-Vlaamse spelers veroveren de Beker van België

Op zondag werden ook de finalerondes van de Beker van België gespeeld. Alle regionale bekerwinnaars werden er tegen elkaar uitgespeeld om zich zo tot beste ploeg van België te kunnen kronen. Daar gingen de Oost-Vlaamse spelers volop voor winst met hun ploeg Ros Amigos (Wetteren).
In de kwartfinale namen ze al snel een voorsprong tegen de Limburgse ploeg om zo het ticket naar de finale te bemachtigen. In de finale maakten ze brandhout van de Antwerpse bekerwinnaar met een snelle 10-1 setwinst.

Het was voor de spelers van Ros Amigos reeds een topseizoen. In het Oost-Vlaamse verbond (TROV) werden ze naast beker kampioen ook reeds kampioen in de hoogste competitie klasse. Volgende week zondag strijden ze verder om ook de titel van landskampioen in de wacht te slepen.