De voorbeschouwing CBKA

Wie pakt de titel na het wegvallen van 't Vertier?

Na een periode vol corona mogen we eindelijk terug onze favoriete sport beoefenen.  Tijd voor een korte voorbeschouwing voor wat we mogen verwachten dit seizoen.  Wie wordt kampioen, wie vecht tegen degradatie, wie zijn de middenmotors?

RIF

Dit topteam grijpt al enkele seizoenen net naast de hoofdprijs. 't Vertier was de laatste jaren sterker. Aangezien dit laatste team ondertussen uiteen viel, wordt RIF (logischerwijs) naar voor geschoven als een van de titelkandidaten. Ook niet onlogisch als je de spelerslijst bekijkt: Peter Kiss, Johan Bossuwé, Philippe Van Damme en Steve Van Lint, dat zijn de voornaamste spelers.

Heymisse

Stond op een 3e plek in het laatste (stopgezette) seizoen. Dankzij inkomende transfers met naam en faam (Johan Struyf en Steve Goovaerts) behoort deze ploeg nu zeker tot de titelkandidaten. Welke ploeg kan hen verrassen of laten ze het zelf ergens afweten?

Klavertje Bier

Een team dat bestaat uit een aantal spelers van vroegere kampioen ’t Vertier. Verder hebben ze ook een aantal transfers binnengehaald, waardoor ze voldoende gewapend zijn om in de bovenste helft van het klassement te spelen. Wegens het uitvallen van Ward Janssens lijkt het echter een moeilijke (maar geen onmogelijke) taak om top 3 te halen.

Roadhouse

Dit jongere team speelt al een paar jaar in de subtop. Dit jaar pakten ze uit met Michiel Broeckhoven als inkomende transfer. Misschien wel de speler die ze nodig hebben om aan te sluiten bij de absolute top. Daarnaast ook gekende spelers zoals Ricky Liekens, Tom Wegge en Maarten Verhaegen, die steeds op niveau presteren.

NTS

Een sterke middenmotor die geen inkomende transfers liet optekenen. Met Nicholas Bogaerts hebben ze een sterspeler in huis. Ik verwacht hier geen grote verrassingen. Hopelijk kan dit team af en toe eens stunten. Een realistische doelstelling is in het midden van het pack.

BP-ratten

BP-ratten is een ploeg die elke ploeg het moeilijk kan maken, maar ook tegen elke ploeg punten kan laten liggen.  Met de komst van Jan en Sam Baeck lijkt het het jaar om potten te breken. Samen met Peter Van Hoof, Bart Simons en Timothy De Ben moet dit een stevig team vormen.  We gaan er van uit dat deze ploeg voor een aantal verrassingen zal zorgen dit seizoen.

Sjarels en Sjarlet

Sjarels en Sjarlet is een beetje een vergelijkbaar met BP-ratten.  Ze kunnen tegen elke ploeg punten pakken, maar kunnen er evengoed laten liggen. Jaimy Eeraerts en Christophe Standaert zijn de belangrijkste namen van dit team, dat ondertussen al enkele jaren ongewijzigd is qua samenstelling.

Bikoro

Een team dat enkele seizoenen geleden nog kampioen werd in 2e. Belangrijkste speler is Koen Vervecken. Momenteel spelen ze wekelijks met dezelfde 6. Ook niet moeilijk, aangezien er slechts 8 spelers op hun spelerslijst staan.

Het Komplot

Een team met heel wat spelers op de inschrijvingslijst. Desondanks geraakt men bij Het Komplot wekelijks moeilijk aan 6 spelers. Verder viel Tom Ysschol uit wegens een werkongeval. Hierdoor kunnen we concluderen dat deze ploeg het moeilijk zal krijgen dit seizoen.

The old stars

Een mix van oude ervaren rotten en jonge veulens die nog ervaring moeten opdoen. Lijkt op papier een lastig seizoen tegemoet te gaan, maar dit team zal zeker alles uit de kast halen om in 1e te mogen blijven spelen.