De zomerstop

Tom Van de Cauter

Om de zomerstop te overwinnen gaan we elke week een interview publiceren met een bekende of misschien iets minder bekende speler of speelster. Aan de hand van een aantal gerichte vragen leren we de persoon beter kennen. Deze week is dat Tom van de Cauter.

Dag Tom, kan je jezelf even voorstellen?

Hallo, Ik ben Tom Van de Cauter, ik ben 36 jaar en ik speel al vanaf mijn 11 jaar competitie. Ik heb ondertussen 26 Belgische titels en 8 wereldtitels behaald.

 

Waar is het voor jou allemaal begonnen? Je behaalde op jonge leeftijd al titels, kan je daar wat meer over vertellen?

Het is voor mij eigenlijk allemaal thuis in de keuken begonnen toen voor mijn 9de verjaardag mijn eerste speelgoed kickertafel gekregen heb. Iets later kwam er een echt kickertafel waar we met gans het gezin zijn op beginnen spelen.

Ik heb mijn eerste titel op mijn 12de gewonnen, dat was het Oost-Vlaams kampioenschap samen met mijn tweelingbroer Kristof Van de Cauter en in enkelspel heb ik toen ook mijn eerste titel behaald: dat was toen in 3de provinciaal.

Maar ik heb eigenlijk de grote stap gemaakt op mijn 15de, toen ik open enkel won op het Oost-Vlaams Kampioenschap en ook op het Belgische Kampioenschap. 

Mijn eerste wereldtitel heb ik behaald op mijn 18e open dubbel samen met mijn ander broer Kurt Van de Cauter in Italië. Dat was een finale tegen Frederic Collignon, die speelde toen met Arturo Carletta.

 

Je speelde al competitie over heel België. In welk seizoen of verbond vond je de concurrentie het grootst?

In Oost-Vlaanderen vond ik persoonlijk de concurrentie het grootst met ploegen als Elegast, Confrator enz... Ik heb daarnaast ook nog 1 jaar nationaal gespeeld tegen de beste ploegen van België dus dit steekt er voor mij nog altijd bovenuit.

 

Wie vind je de sterkste keeper in België?

Hangt af van hoe je het bekijkt: qua inzicht en het lezen van de voorspeler vind ik Christian Van Mossevelde de beste keeper.

Maar ik heb 4 jaar met Dave Dehoest gespeeld en voor mij persoonlijk is Dave de speler waarmee ik het best samenspeel. Dit omdat we elkaar op alle mogelijke vlakken goed aan voelden aan de tafel. Zo maakten we onszelf steeds beter en beter op moeilijkere momenten.

 

Wat is, voor jou persoonlijk, de mooiste prestatie van je hele carrière?

Er zijn er zoveel maar, dan kies ik voor mijn dubbele wereldtitel op het WK Leonart samen met Andreas Estenbauer waar we zowel Open dubbel als Pro dubbel wonnen zonder verlies.

Daarnaast natuurlijk ook de master in Nantes samen met Frederic Collignon.

 

Bedankt Tom, voor het mooie interview!