De zomerstop

Nele Misotten

Om de zomerstop te overwinnen gaan we elke week een interview publiceren met een bekende of misschien iets minder bekende speler of speelster. Aan de hand van een aantal gerichte vragen leren we de persoon beter kennen. Vandaag is het de beurt aan Nele Misotten!

Dag Nele, kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Nele Missotten en ik ben 34 jaar oud. Ik woon in Heers. 

Mijn hobby's zijn kickeren en fitnessen.

Mijn hoofdberoep is onderwijzeres in het 5de en 6de leerjaar.  Als bijberoep werk ik bij een bakker.

 

Hoe ben je als vrouw in de mannelijke wereld van het tafelvoetbal gerold?

Vanaf mijn 16de ging ik regelmatig naar het jeugdhuis. Daar stond alleen een kickertafel. Dus mijn grootste bezigheid daar was in de goal staan, als ze niet met genoeg waren.

Na een paar jaartjes oefenen, ben ik uiteindelijk als reserve ingeschreven in de kickerploeg van het jeugdhuis. En ik daarmee was ik vertrokken voor een paar jaartjes.

 

Sinds wanneer ben je actief bij het nationale vrouwenteam? Kan je ons vertellen hoe dit gelopen is?

Ik ben sinds 2013 lid van het nationaal vrouwenteam.

Ik ben in 2011 buitenlandse tornooien beginnen te spelen dankzij Tom Van de Cauter die mij meetrok in dit voor mij toen "onbekende wereldje”.

Na veel vallen en opstaan (en te veel time-outs te nemen ? ) kreeg ik het spelletje onder de knie. Maar je moet jezelf natuurlijk kunnen bewijzen.

In 2012 won ik het gemengd WCS Leonhart samen met Siongers Sven. 

Het vrouwenteam had echter genoeg achterspelers met meer ervaring, dus er was niet meteen een "plaats" voor mij. 

Mijn geluk kwam toen er niet genoeg dames meegingen naar WCS Bonzini. Ik werd voor de eerste keer geselecteerd.

Sindsdien ben ik enkele jaren als reserve teamlid begonnen. Sinds Hamburg 2017 durf ik te zeggen dat ik in de basis van het nationaal vrouwenteam sta.

 

Wat is het grappigste dat je ooit meemaakte aan of naast de tafel?

Dat is een moeilijke... Buiten de slappe lach krijgen tijdens een belangrijke match of iemand onbekend laten zien dat vrouwen ook kunnen kickeren, heb ik niet veel grappigs meegemaakt.

Ik heb wel ooit een grappige/leuke match gezien van Sven Siongers tegen een Italiaan. Sven kreeg hem totaal niet gepakt en stond daarbij redelijk achter.

Ineens pakte Sven heel nonchalant de baren omgekeerd vast (rechterhand op de keeper en linkerhand op 2stang) en blokte elke bal. Die Italiaan werd natuurlijk super boos op Sven omdat hij ergens belachelijk gemaakt werd. Sven won deze match nog voor het Belgisch team.

 

Wie vind jij de beste speler en speelster in België?

Beste spelers:

Fréderic Collignon: Hij kan zich aanpassen op elke tafel. Hij is technisch en mentaal heel sterk.

Tom Van de Cauter: Hij kan zich ook heel goed aanpassen op elke tafel. Zijn snelheid is zijn sterkte.  

Beste speelsters:

Ellen Van Onckelen op buitenlandse tafels: Ze kan zowel heel goed voor als achter spelen. Ze heeft veel balgevoel op de buitenlandse tafels.

Wendy Huybrechts: Een van de beste achterspeelsters, zowel op jupiter als op de buitenlandse tafels. Ze speelt veel tornooien en heeft daarbij ook veel ervaring.

Lynn Keppens: Haar sterkte is het mentale. Geef haar een grote achterstand en ze zal er alles aandoen om deze in te halen.

 

Bedankt Nele!