De voorbeschouwing CBK Regio Oost

Wie wordt kampioen na wegvallen regerend kampioen?

Na een lange (verplichte) coronapauze mag er eindelijk opnieuw competitief gekickerd worden. Nu het seizoen voor de deur staat, maken we per verbond de balans op. Welke teams mogen we vooraan verwachten, welke teams krijgen het moeilijker en van wie kunnen we wel eens een stunt verwachten? We leggen alle ploegen van de hoogste devisies op de schaal en schatten hun kansen in op de eindwinst. Vandaag: CBK Regio Oost.

Na bijna anderhalf jaar pauze zal er ook in Limburg, Vlaams-Brabant & Luik opnieuw gekickerd worden in competitieverband.

Opvallendste vaststelling  is dat er in de hoogste afdeling  geen spoor meer te bespeuren valt van het nummer één uit het klassement van (het gestaakte)  seizoen 2019-2020: Banzai (Luik).

 

The ‘GOAT’ (Greatest of all times) Fréderic Collignon kiest voor een nieuw avontuur in BTLB (Les Tontons) en  heel wat Banzai-medespelers volgden hem mee naar café Josan in Ternat. Anderen vonden ondertussen een onderkomen bij de voormalige staartploeg PDTG Badass.

 

Hierdoor wordt de grote favoriet voor de titel de Nederlandse heren van café De Bekker  uit Stein. Zij zijn na lang twijfelen wel opnieuw van de partij. De ploeg van (individueel) wereldkampioen Twan Hermans opteert dan toch niet voor een terugkeer naar de eigen vaderlandse competitie. Met de komst van Dimitri CochetGeorges Sideris vond het extra defensieve ervaring om ook dit jaar voluit voor de titel te spelen.

 

Grootste uitdager voor de titel wordt  de fusieploeg Staafshooters, onder leiding van de “Belgian Masters”  Peter Coninx -  Michael Smulders dat daarnaast  ook nog kan teren op het technisch wonder Johnny Meurmans.

 

De Brothers hebben op papier de meest brede en getalenteerde kern om de Staafshooters & De Bekker het vuur aan de schenen te leggen. Uitkijken wordt het hoe supertalent Kenny Vandenbemden (ex De Bekker) zich verder ontwikkelt en integreert in dit heterogene gezelschap (inclusief de kleurrijke Halil Eryigit). Kapitein Benny Wouters zal alleszins wekelijks moeilijke keuzes moeten maken om iedereen in deze evenwaardige kern tevreden te houden waar Alain Windmolders, Kenny Vandenbemden, Eddy Andries, Sven Appeltans & Halil Eryigit zekerheden lijken.

 

De sterkste ploeg uit het kickerwalhalla café Boerenhof “The All Stars”, kan met de komst van Bart Holsbeek  in principe van elke ploeg winnen, maar gezien hun smalle kern zal het meer dan ooit te voren afhankelijk zijn van de (wekelijkse?) beschikbaarheid van Steve Terneus en het topduo Niko Allard/Ryan Timmers. Als deze premisse vervuld is, is komend seizoen zelfs een medaille mogelijk.

 

Hierachter maakt  PDTG Badass het meest aanspraak op plaats  5 dat het vertrek van Bart Holsbeek kon opvangen met de komst van Geoffrey Ney (ex-Banzai) en Didier Deldime (ex-All stars). Verder  zal ook de jarenlange ervaring van Jean-Marc Piette aangewend moeten worden om de Waalse eer te verdedigen.

 

Vervolgens zijn er nog de Poeikes (die de sporthal in Wellen na heel wat jaren achter zich laten en verhuizen naar Diepenbeek) die de linkerkolom compleet maken:  De Poeikes vervullen ook  komend seizoen zo wat de rol van “best of the rest” maar moeten  wel rekening houden met het vertrek van Raf Bartholomevis, die het kickerbandje definitief oprolt. Hij wordt vervangen door voormalig wereldkampioen Erwin Metten, die na 2 seizoenen terug uit tweede afdeling komt.

 

In de rechterkolom kan het alle kanten uit: K.T.O, Dree KC & Katerfanatics lijken op papier aan mekaar gewaagd voor plaats 7 en hebben in vergelijking met de promovendi Galacticos en Kick Off iets meer ervaring  in eerste klasse.