De voorbeschouwing VTB

Wie houdt Sheru’s van een 2e titel?

Het antwoord op deze vraag, daar gaan we vandaag naar op zoek.

We bekijken alle teams in de hoogste divisie van de West-Vlaamse competitie en maken een inschatting van wat we precies mogen verwachten.

Nog even terug naar vorig seizoen: toen haalde Sheru’s met Tom Van de Cauter, Ismael Saban en vader en zoon Van Mossevelde stevige transfers binnen. Daarnaast splitste Djingolo’s, die al enkele jaren ongenaakbaar waren in West-Vlaanderen. Uiteindelijk bleek Sheru’s een sterkere team dan eerste achtervolgers Djingolo’s, De zwarte leeuw en TVC Izegem. Opvallend was de pas 5e plek in de tussenstand voor Quickly Fierce (toen het coronavirus toesloeg). Een team die we vooraf zeker hoger hadden zien eindigen.

Terug naar komend seizoen: de reeks is gekend, de transfers zijn gedaan.

Wie mogen we waar verwachten?

Sheru's

De kampioen van vorig seizoen zal vermoedelijk ook dit seizoen heel sterk voor de dag komen. Christophe De Breucker kon dit seizoen ook nog Asaad Ben El Mostapha overtuigen om zich aan te sluiten. Verder is het team enkel in de breedte wat afgeslankt is (vermoedelijk omdat er heel wat spelers in het team in 2e gaan spelen zijn). De kern, die ook wekelijks speelde, bleef echter dezelfde. De titel lijkt de enige doelstelling, zelf met een smalle kern.

Stil ende shotters

Een grote uitdager voor de titel. Met vader en zoon Vanwalleghem, Dietrik Decapmaker, Christophe Van der Eecken-Olivier Decavel, Milan en Tuur lijkt wat de Djingolo’s van enkele jaren terug die herenigd zijn. Daarnaast ook een opvallende naam: Gilles Descheemaker, jonge West-Vlaming die sinds 2014 in Oost-Vlaanderen speelde. Heel duidelijk: dit team moet sowieso meestrijden voor het kampioenschap.

 

De Zwarte Leeuw

Een team die vorig seizoen samen met TVC Izegem op een 3e plek stond toen de competitie werd stilgelegd. Volgens mij ook zeker niet onverdiend: een team die een heel degelijke spelerskern heeft. Een sterke Bart Denijs, Christophe Delannoy en daarnaast nog eens de Demoen’s. Spelers waar quasi elk team in 1e zou mee willen starten. Daarnaast hebben ze dit seizoen Wesley Vanhoorelbeke kunnen overtuigen om aan te sluiten, een speler die elk team in zijn basisopstelling zet.

Dit seizoen mogen we ze dus opnieuw bovenaan verwachten.

 

TVC Izegem

TVC Izegem is al jaren een team met een quasi gelijke kern. Een kern die in staat is om elk team een moeilijke avond te bezorgen. Belangrijkste namen: Andy Deleersnijder, Sam Weyts en Nico Deschrijver. Vorig jaar samen met De Zwarte Leeuw 3e. We zien niet meteen een reden om dit komend seizoen te veranderen, al lijkt hun concurrent wel versterkt.

 

Tope & tegoare

Een nieuw samengestelde ploeg: vader en dochter David spelen dit seizoen in 1 team. Ook Dupon-Dupon zijn terug herenigd. De kampioen van 2e van vorig seizoen, aangevuld met Dries Dupon en David Hedwig. Een team het iedereen lastig zal maken.

 

Mamboplayers

Mamboplayers, een team die ook al even meedraait. De ploeg uit Kuurne beschikt over een identieke kern aan vorig seizoen. Zoals we reeds weten zijn vooral Cedric Vermeulen, Christophe Pauwels (TC), Benny Dewitte en Timothy Decuypere de namen om naar uit te kijken. Een plek in de middenmoot lijkt vanzelfsprekend, alles wat extra is is mooi meegenomen.

 

De dreve kletsers

Na vorig seizoen besloot Quickly Fierce te splitsen. De vroegere spelers van Djingolo’s beginnen dit seizoen als de Stil ende shotters. De overige kern gaat verder als ‘de dreve kletsers’ en bestaat voornamelijk uit spelers die vroeger uitkwamen voor TVC De Pekkertjes: een toffe bende met Steven Leonard en Kenneth Holvoet, aangevuld met Nick Vanhee en Arjen Modaert. Verder hebben ze ook jong talent Justin Vanhoorelbeke (zoon van) kunnen behouden. Hiermee moeten ze zich zeker in de middenmoot kunnen knokken.

 

Guru’s on the road

Waarom de Guru’s dit seizoen ‘on the road’ zijn is me nog onduidelijk. Misschien heeft het wel iets te maken met het feit dat men bij een verplaatsing naar ’t zeetje steeds een beetje ‘on the road’ moet. Terug naar de ploeg nu: Guru’s kon zich vorig seizoen naar een 8e plek knokken. Het team is samengesmolten met de roadrunners. Een mooie versterking met onder andere Kurt Denijs en Sidney Mertens. Samen met Pepijn Raeymaekers hebben ze dus een stevige basis om op te bouwen.

 

BC Yin

Na 2 seizoenen terug in 1e afdeling. Opvallendste nieuwe naam: Dieter Vieren, die overkomt van The Hothotshotters. Een voorspeler die zeker een versterking is voor BC Yin. Benieuwd wat het team kan tonen dit seizoen.

 

TVC Los Pollos

Terug in 1e na enkele seizoenen lager gespeeld te hebben. Vroeger onder de naam ‘Les entrepotes’. Aangevuld met wat jong talent, maar wel iets zwakker dan destijds, aangezien Christophe Delannoy en Laurent Renault ondertussen bij De Zwarte Leeuw spelen. We zien ook geen Marc Poelmans meer. Benieuwd waar dit team zal eindigen dit seizoen.